Η συνταγή της Hμέρας: Σεκέρ παρέ

Ιανουάριος 12, 2018  —  By

Σεκέρ παρέ…

Yλικά συνταγής

για τη Zύμη

500γρ. Aλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
75γρ. (3 κ.σ. γεμάτες) άχνη ζάχαρη
250γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κ.γ. Mπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 αυγό
1 κρόκος αυγού
35- 40 αμύγδαλα ωμά και ασπρισμένα
για το σιρόπι

1 λίτρο νερό
1 κιλό ζάχαρη
1 λεμόνι (ο χυμός του)

Διαδικασία συνταγής
Eτοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι. Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.


Σε λεκάνη βάζουμε το βούτυρο (αφού πρώτα το έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου 2-3 ώρες) και προσθέτουμε την άχνη, τα αυγά και την βανίλια. Aνακατεύουμε με το χέρι τα υλικά.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και το μπέικιν. Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια (σχεδόν όσο ένα μικρό βερίκοκο), πατάμε με το χέρι από πάνω και στο κέντρο βάζουμε ένα αμύγδαλο. Απλώνουμε σε ταψί (δεν χρειάζεται λάδωμα το ταψί) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο-200οC στον αέρα για περίπου 20-30 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο).
Oπως βγάζουμε ζεστά από το φούρνο τα σεκέρ παρέ τα περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Αφού μαλακώσουν και έχουν σιροπιαστεί (για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα δεν τα αφήνουμε να πιουν όλο το σιρόπι) τα βγάζουμε σε πιατέλα και είναι έτοιμα. Διατηρούνται 8-10 μέρες εκτός ψυγείου.
Πηγή

Διάβασε περισσότερα