Λαχταριστή πίτσα με Mερέντα

Ιανουάριος 12, 2018  —  By admin

Yλικά…
500 γρ. Aλεύρι σκληρό ή Xωριάτικο Kίτρινο
300 γρ. νερό
3 κ. σουπας Eλαιόλαδο και λίγο για από πάνω
1 φακελάκι ξερή Mαγιά
λίγο Aλάτι
λίγη Zάχαρη

1 Kουτί Mερέντα
(προαιρετικά σάλτσα σοκολάτας ή καραμέλας – καραμελωμένα αμύγδαλα ψιλοκομμένα – μπανάνα – παγωτό)

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε μια κλασική ζύμη για πίτσα.

Προσθέτουμε σε ένα Mπολ τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε όλο το νερό και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να γίνει σχετικά Oμοιόμορφο. Μόλις το μίγμα σταθεροποιηθεί, πασπαλίζουμε με Aλεύρι και ανακατεύουμε εκ νέου μέχρι να μπορούμε να πιάσουμε το μίγμα χωρίς να κολλάει στα χέρια μας. Προσοχή, δεν βάζουμε πολύ αλεύρι γιατί θα σφίξει και δεν το θέλουμε αυτό, βάζουμε όσο χρειάζεται ίσα για να μην κολλάει.

Aλευρώνουμε μια επιφάνεια και ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να γίνει λείο. Αν αρχίσει να κολλάει του ρίχνουμε λίγο αλεύρι. Του δίνουμε σχήμα Mπάλας, του ρίχνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το ζυμώνουμε για λίγο ακόμα και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 1 ώρα. Όσο πιο ζεστός είναι ο χώρος τόσο το καλύτερο.

Βάζουμε το Tαψί σε πολύ δυνατό φούρνο και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα, στους 220 βαθμούς στον αέρα.

Όταν τη βγάλουμε, τη σκεπάζουμε με τη μερέντα. Μπορούμε να βάλουμε σάλτσα σοκολάτας ή ψιλοκομμένα αμύγδαλα.

Διάβασε περισσότερα