Την αποκαλούσαν «Μαϊμού» εξαιτίας της εμφάνισής της. Όταν όμως είδαν το νέο της πρόσωπο μετά την εγχείρηση, τους κόπηκε η μιλιά!

Απρίλιος 16, 2018  —  By admin

Η Zara Hartshorn είναι μια Βρετανίδα που ζει με μια παράξενη γενετική διαταραχή.

Η πάθηση, την οποία έχουν και δύο από τα επτά αδέλφια της, κληρονομήθηκε από τη μητέρα τους.

Το κύριο σύμπτωμα της νόσου είναι προφανές με μια ματιά στο πρόσωπό της: το δέρμα είναι τόσο χαλαρό και γεμάτο ρυτίδες, που ο κόσμος συχνά την περνάει για μια ηλικιωμένη γυναίκα. Πόσο χρονών πιστεύετε ότι είναι πραγματικά; Αν και είναι δύσκολο να πιστέψουμε, η Zara είναι μόλις…

18 χρονών.

Τα πράγματα δεν ήταν εύκολο για τη Zara και την οικογένειά της και μέχρι πρόσφατα σχεδόν δεν ήταν τίποτα γνωστό για την κατάστασή τους. Η Ζάρα και τα αδέλφια της έχουν υποστεί bullying από τότε που ήταν παιδιά. Τα παιδιά την αποκαλούσαν «γιαγιά» ή «μαϊμού» εξαιτίας των ρυτίδων και χαλασμένων της δοντιών.

Εξαιτίας του σχολικού εκφοβισμού, η Zara πείστηκε ότι έπρεπε να κάνει πλαστική χειρουργική επέμβαση. Χωρίς αυτήν, αισθανόταν ότι απλά δεν μπορούσε να ζήσει τη ζωή της, να βρει δουλειά ή να σπουδάσει. Όταν άρχισε να ψάχνει για έναν χειρούργο, της είπαν ότι αυτό θεωρείται αισθητική επέμβαση και η ασφάλειά της δεν θα την κάλυπτε. Ήταν απογοητευτικά νέα για τη Zara. Μέχρις ότου μια κλινική στις ΗΠΑ έμαθε για την περίπτωσή της και αποφάισε να την βοηθήσει εντελώς δωρεάν!

Εκτός από την αλλαγή της εμφάνισής της για να της δώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, το ταξίδι είχε επίσης ένα δεύτερο σκοπό: να μάθουν περισσότερα για την ασθένειας της Zara και όλες τις επιπτώσεις της. Η Zara και η οικογένειά της φοβήθηκαν, αλλά έπρεπε επίσης να μάθουν την αλήθεια, όσο φοβερή θα μπορούσε να αποδειχθεί.

Όταν βγήκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων της Zara, οι γιατροί είχαν άσχημα νέα. Η κατάστασή της ονομάζεται ελαστόλυση, μια πολύ σπάνια μορφή γενετικής μετάλλαξης. Το χαλαρό δέρμα είναι μόνο μία από τις πολλές επιπτώσεις που έχει στο σώμα ενός ασθενούς, η οποία μπορεί να έχει συμπτώματα από αναπνευστικά έως καρδιακά προβλήματα. Από τη μία στιγμή στην άλλη, η Zara, η μητέρα της και τα αδέλφια της θα μπορούσαν να έχουν αναπνευστικές επιπλοκές, καταλήγοντας σε μια αναπηρική καρέκλα για το υπόλοιπο της ζωής τους ή ακόμα χειρότερα.

Παρά την τραγική διάγνωση, η Zara ήταν έτοιμη να κάνει λίφτινγκ για να δείχνει περισσότερο άτομο της ηλικίας της. Μετά την χειρουργική επέμβαση, τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της ανυπομονούσαν να δουν το νέο της πρόσωπο. Ο χειρουργός όχι μόνο τέντωσε το δέρμα της, αλλά και της έκανε ρινοπλαστική.

Η ανάρρωση μετά την εγχείρηση ήταν πολύ επώδυνη και το πρόσωπο της Zara ήταν καλυμμένο με επιδέσμους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά τελικά ήρθε η μέρα που θα μπορούσε επιτέλους να κοιτάξει τον εαυτό της στον καθρέφτη. Αλλά ακόμη και ο γιατρός της έμεινε έκπληκτος όταν αφαίρεσε τον τελευταίο επίδεσμο από τη μύτη της. Η Zara φαινόταν εντελώς διαφορετική: έμοιαζε 20 χρόνια νεότερη. Η Zara δεν μπορούσε να σταματήσει να χαμογελά καθώς κοίταξε το νέο της πρόσωπο στον καθρέφτη.

Για πρώτη φορά στη ζωή της η Zara ένιωθε ευχαριστημένη από την εμφάνισή της. Η χειρουργική επέμβαση της της έδωσε την αυτοπεποίθηση για να αντιμετωπίσει μια πολύ μεγαλύτερη πρόκληση: ζώντας με μια ασθένεια που μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την υγεία της και να οδηγήσει σε ξαφνικό θάνατο.

Αλλά με την καλύτερη κατανόηση της κατάστασής της, τόσο η Zara όσο και η οικογένειά της φροντίζουν τώρα να κάνουν τακτικές εξετάσεις και να λαμβάνουν όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Διάβασε περισσότερα