Τρίτη έπεσε η Πόλη Τρίτη και 13 πεφτει και η…

Μάρτιος 12, 2018  —  By

Πολλοί θεωρούν «γρουσούζικη» μέρα το συνδυασμό Τρίτη μέρα της βδομάδας και 13η μέρα του μήνα αποφεύγουν να κλείσουν συμφωνίες, να πάνε ταξίδι κλπ, ακόμα και να βγουν από το σπίτι τους.

Πέρα από το ότι οι άνθρωποι αρέσκονται γενικά σε παράλογους φόβους για «γρουσουζιές» και «γρουσούζικες μέρες», υπάρχουν αρκετές θεωρίες που εξηγούν το φόβο για το συγκεκριμένο συνδυασμό:

Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης έγινε στις 29 του Μάη 1453. Η μέρα ήταν Τρίτη, ενώ το άθροισμα των ψηφίων της χρονιάς βγάζει το νούμερο «13»


Για όσους πιστεύουν στα ζώδια, την Τρίτη ο Άρης φέρεται να είναι «κυρίαρχος» πλανήτης, ενώ η κατάσταση χειροτερεύει όταν αυτός «συγκυριαρχεί» με τον Κρόνο. Καθώς κανείς δεν ξέρει πότε ακριβώς μέσα στο 24άωρο συμβαίνει αυτό, αντιμετωπίζεται όλη η μέρα σαν «γρουσούζικη»
Σύμφωνα με την παράδοση, ο μυστικός δείπνος του Ιησού Χριστού με τους μαθητές του είχε 13 άτομα (οι 12 μαθητές + ο Χριστός), και τον ακολούθησαν τα γνωστά γεγονότα
Ο αριθμός 13 «σπάει» την υποτιθέμενη αρμονία του 12: 12 ήταν οι θεοί του Ολύμπου, οι άθλοι του Ηρακλή, οι φυλές του Ισραήλ, οι 12 προαναφερθέντες μαθητές του Χριστού, τα 12 Ευαγγέλια.

Και από μόνη της η Τρίτη και από μόνο του το 13 πάντως, θεωρείται ότι έχουν αρνητικό φορτίο. Πολλές αεροπορικές εταιρίες δεν έχουν 13η σειρά καθισμάτων, πολλές πολυκατοικίες και τα ασανσέρ τους δεν έχουν 13ο όροφο, όταν οι καλεσμένοι σ΄ ένα δείπνο καταλήγουν 13ις οι οργανωτές ζητάνε να κάτσει κι ένα 14ο άτομο, άλλοι αρνούνται κάθε κάθισμα που έχει το συγκεκριμένο αριθμό πχ. στο θέατρο κλπ. Και πολλοί άνθρωποι φοβούνται γενικά την Τρίτη, άσχετα από την ημερομηνία.

Πάντως, αρκετές φορές το χρόνο τυχαίνει ο συνδυασμός Τρίτη και 13. Και φυσικά, είναι μια μέρα που συμβαίνουν και καλά και κακά και μικτά πράγματα, σε αναλογία ίση με όλες τις άλλες μέρες.

Διάβασε περισσότερα